- Waar komt de naam Ronminoq© vandaan?

Ronminoq© is een combinatie van Ron, mino van Domino en de "q" is van quatro (vier)

 

Wat is Ronminoq© eigenlijk?

 Ronminoq© is een geheel van hout gemaakt gezelschapsspel wat je kunt spelen met 2 - 4 personen en dat kan al vanaf 10 jaar.

Het wordt voor 75% met de hand gemaakt! Om alle losse onderdelen zo gelijk mogelijk te houden wordt er ook gebruikt gemaakt van een machine.

Elk onderdeel wordt met de hand geschuurd en verder bewerkt.

 

De kleur, die op de "stenen" is aangebracht, is een product op waterbasis. Alle onderdelen worden nog voorzien van een zijdeglans laklaag.

 

Ook voor Ronminoq© heb ik bewust gekozen voor hout. Omdat hout een levend product is geweest is het onberekenbaar en eigenzinnig. Elke plaat hout die ik gebruik is anders, de één heeft wel verborgen knoesten, de ander alleen verborgen nerven. Elk spel dat ik maak is een uitdaging op zich.

Er zit dus ook kleur verschil in en hier en daar een kleine oneffenheid, niet één spel of ander artikel op de website zal daarom hetzelfde zijn. 

Hout is een levend product geweest en net als bij mensen komen er oneffenheden in naarmate het ouder wordt. 

 

Hoe kom je op het idee?

Tijdens een vakantie in 2015 vond ik een spelletje Domino. Ik kon mij van vroeger herinneren dat het een eenvoudig en leuk spel is om te spelen. Als je het wel eens gespeeld hebt weet je wat ik bedoel.

We speelden het bijna elke avond met 5 volwassenen en hadden er veel lol mee, maar wat mij vooral opviel was dat de jongens, in de leeftijd van 4 tot 10 die normaal gesproken het liefst op hun elektronische speeltjes bezig waren, elke keer een aantal spelletje mee wilden spelen en er net zo veel lol als de volwassenen aan beleefden.

 

Daar is toen het idee ontstaan om een Domino spel na te maken van hout. Maar dat bestaat al jaren dus dat is afkijken en namaken, niet echt mijn idee van creatief bezig zijn. 

Ik wilde het anders, iets wat nog niet bestond, iets met vierkanten.

 

Om een heel lang verhaal leuk te houden om te lezen, na 800 "stenen", 32 plankjes, 32 plankhouders en 8 kistjes met de hand te hebben gezaagd, geschuurd, met cijfertjes bestempeld en uitgeprobeerd, had ik het juiste model gevonden.

De spelregels zijn samen bedacht met mijn ouders, kinderen en vrienden waar ik het diverse keren mee gespeeld heb........

 

Ronminoq© was geboren

 

- Kunnen wij het spel ook met 5 personen spelen?

Ja dat is mogelijk. Het kistje is zo gemaakt dat er 101 "stenen", 5 plankjes en 5 plankhouders in passen.

De extra "X steen", het plankje en de plankhouder kunnen eventueel los besteld worden. 

Neem daarvoor even contact met me op via het contact formulier.

 

- Is het hout wat je gebruikt echt 100% duurzaam?

Mijn huidige hout leverancier heeft mij verzekerd dat er geen ander hout meer in Nederland verkocht mag worden. Dus ja het is 100% duurzaam.

 

- Wat wordt er gebruikt om de kleuren op de artikelen te krijgen?

Het is in ieder geval allemaal op waterbasis. Ik kan niet alles verklappen want er zijn veel kapers op de kust.

 

- Kunnen de klokken of andere artikelen alleen maar aan de muur hangen?

Nee alle artikelen worden standaard een hanger en twee staanders. Je kunt de artikelen dus ophangen of op/in een kast zetten.

 

- Waarom een levertijd van 5 tot 10 werkdagen?

Alle artikelen kunnen gepersonaliseerd worden, dus een voorraad houden is niet mogelijk. De artikelen worden pas gemaakt op het moment van de bestelling.

 

- Waar kan ik mijn tekst kwijt voor het personaliseren?

In het bestelformulier kun je een tekst typen en ook aangeven op welke plaats je het wilt hebben. Mits dat mogelijk is plaats ik de tekst ook daar, anders neem ik even contact met je op.

 

- Als ik nu twee dezelfde artikelen bestel, kun je me dan garanderen dat ze identiek zijn?

Nee dat kan ik niet. In het hout waar ik mee werk zitten verborgen oneffenheden, die geven steeds weer andere effecten. 

 

- Gepersonaliseerde producten kunnen niet retour gestuurd worden.

Omdat ik met duurzaam hout werk kunnen er kleurverschillen en kleine oneffenheden in de artikelen zichtbaar zijn, dit is niet te voorkomen. Hout is een levend product geweest waar in nerven, knoesten en andere onregelmatigheden zitten, soms zichtbaar maar meestal onzichtbaar.

Er kunnen daarom geen rechten ontleend worden aan de foto's op deze website.